Bun venit studenților

Bun venit mediciniștilor din anul I la USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 01.09.2021

Bun venit studenților

O nouă generație de studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii, calificativul de „urmași” ai ilustrului profesor Nicolae Testemițanu. Astfel, cei 912 mediciniști au fost întâmpinați astăzi, 1 septembrie, de către conducerea facultăților. Reuniunile au avut loc în grupuri mici conform unui orar bine stabilit, cu respectarea normelor epidemiologice, înlocuind astfel tradiționala Ceremonie de bun venit a studenților în anul I. Întrunirile au fost prezidate de către decanii facultăților, prodecani, studenți-tutori din anii mai mari și un reprezentant al Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară.

Noii studenți ai Facultății de Medicină nr. 1 au fost salutați de către decanul Gheorghe Plăcintă, care i-a felicitat pentru curajul lor nestăvilit de a deveni medici la o instituție prestigioasă cu valori europene. „De astăzi reprezentați Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Aici, cu pași mici veți realiza lucruri mari, veți studia anatomia omului, veți demonstra abilitățile și capacitățile, iar într-un final veți deveni specialiști de valoare”, a declarat decanul Gheorghe Plăcintă, asigurându-i de susținere pe parcursul celor șase ani de studii.

În mesajul său de bun venit studenților în anul I, decanul Facultății de Stomatologie, Oleg Solomon, a încurajat viitorii stomatologi să preia bunele practici de la colegii din anii mai mari. Totodată, administrația a informat studenții despre condițiile de studii, colaborarea internațională cu instituții similare din lume, inclusiv despre stagiile pentru studenți, evenimentele științifice la care pot participa, activitățile extracurriculare organizate de studenți și pentru studenți ș.a. 

nicolae ciobanu farmacie

Decanul Facultății de Farmacie, Nicolae Ciobanu, a apreciat viitorii farmaciști pentru maturitatea de care au dat dovadă optând pentru acest program și i-a îndemnat să facă față tuturor provocărilor ce vor apărea pe parcursul studiilor, deoarece experiența ultimilor ani a demonstrat valoarea farmaciștilor – atât de necesari pentru o societate sănătoasă. Totodată, decanul a asigurat tinerii de deschidere și cooperare, menționând că toți studenții sunt egali în fața cadrelor didactice.

Ulterior, după alocuțiunile decanilor, prodecanii – responsabili pentru studenții din anul I, le-au  adus la cunoștință informații privind procesul didactic: calendarul academic, modalitățile de studii, sesiunile de examene și perioada vacanțelor. De asemenea, au accentuat obligativitatea mediciniștilor de a se prezenta la lecții, la lucrări practice și seminare, odată cu implementarea sistemului mixt de studii, precum și purtarea halatelor albe, a măștilor de protecție și păstrarea distanței sociale. Gabriela Șoric, prodecan la Facultatea de Medicină nr. 1, a accentuat că fiecare student va fi informat sistematic prin intermediul Sistemului Informațional de Management Universitar - platformă ce asigură comunicarea cu studenții.

Totodată, Elena Mihalache, asistent universitar la Catedra de medicină socială și management sanitar „Nicolae Testemițanu”, le-a vorbit studenților de ce Universitatea poartă numele distinsului profesor, prezentând viața și activitatea savantului Nicolae Testemițanu, rector și ministru al sănătății, academician și Om de stat.  

oleg solomonDecanii au dat asigurări că la USMF „Nicolae Testemițanu” siguranța și sănătatea mediciniștilor este o prioritate, mai ales în aceste vremuri dificile, optând pentru atingerea obiectivelor strategice de învățare eficientă și dezvoltare continuă.

În final, reprezentanții mediciniștilor – tutori ai celor din anul I și-au exprimat entuziasmul de a ajuta proaspeții studenți să se integreze cât mai reușit în comunitatea universitară. Maria-Magdalena Pojoga, studentă la Facultatea de Medicină nr. 1, a menționat că la Universitate imposibilul devine posibil, iar astăzi este exact acolo unde a vrut să fie, pe propriile puteri, muncind zi de zi, uneori până la epuizare. Încurajez toți tinerii anului I să creadă în visele pe care le au, să îndrăznească să viseze, să se ambiționeze să  iasă din zona de confort.

Menționăm că în anul curent la USMF „Nicolae Testemițanu” au fost înmatriculați 912 studenți, dintre care 455 la studii cu finanțare bugetară, iar 457 în bază de contract.

Mai multe fotografii de la întruniri vedeți pe: https://relatiipublice.usmf.md/ro/comunicare/promovare/galeria-photo/bun-venit-studentilor-anul-i-anul-universitar-2021-2022

bun venit studenților
oleg solomon
bun venit studenților
bun venit studenților
bun venit studenților
bun venit studenților
oleg solomon
bun venit studenților
bun venit studenților
bun venit studenților
usmf
bun venit studenților
universitate
farmacie
facultatatea de stomatologie
Facultatea de Medicină nr. 1
student
medicinişti

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii